A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Горпинська гімназія
Жовтанецької сільської ради Львівського району Львівської області

Сторінка на стадії наповнення.

Дата: від до Скинути

День безпечного Інтернету.

День безпечного Інтернету відбувається щорічно у другий вівторок лютого, цьогоріч – це 6 лютого. 

20:51 09.02.2024

Народний Дім і Бібліотека с.Горпин спільно з Горпинська гімназія Жовтанецької сільської ради провели Годину пам'яті "Пам'ятай про Крути. Паралелі".

Про трагічні події визвольної героїчної боротьби учасники заходу дізналися з історичної довідки та презентації. Зокрема: "29 січня щорічно українці вшановують пам'ять Героїв Крут. Саме в той день 1918 року на станції Крути, неподалік Києва, відбувся бій. З одного боку майже 5-ти тисячна більшовицька армія Михаїла Муравйова, а з іншого - менше, ніж 400 київських студентів та бійців вільного козацтва. Студенти, ще практично діти, не мали, звісно, достатньої військової підготовки і потрібного озброєння. Нерівні сили... У результаті змушені були відступати. Частина їх потрапила в оточення більшовиків та була розстріляна. Перед розстрілом учень 7 класу Григорій Піпський, родом з Львівщини, зі Старосамбірщини, заспівав "Ще не вмерла". Його підхопили інші. Підтримали геройськи... Так і впали долі, співаючи... За рішенням Української Центральної Ради студентів-героїв урочисто поховали на Аскольдовій горі. Зараз там стоїть Козацький хрест, як символ мужності української молоді у боротьбі за свободу та незалежність. Німецький філософ Гегель стверджував, що історія повторюється двічі: або як фарс, або як трагедія. На жаль, його передбачення підтвердили події, які зараз маємо в Україні. І далі гине цвіт нації". Усіх убієнних вшанували поетичними рядками та Хвилиною мовчання, запалили Свічки пам'яті.       

16:17 29.01.2024

27 СІЧНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ

Це голокост-всього одне лиш слово, Та його сенс-пекучий болі жар, Вбивали всіх!...старого і малого, Мало хто життя порятував... Учні та вчителі гімназії вшанували пам'ять жертв цієї трагічної історичної події.

16:10 27.01.2024

День української хустки.

7 грудня - День українсько хустки. Хустка - жіночий аксесуар, який є символом багатовікових традицій українського народу та має свою власну історію. Вона завжди була оберегом, нею пишалися і дорожили.

18:23 07.12.2023

Виховна година ''Толегантність - запорука миру''.

«Усі люди мають недоліки – хто більші, хто менші. Ось чому і дружба, і допомога, і спілкування були б неможливими, якби не існувало між нами взаємної терпимості».  Г. Гвіччардіні – італійський історик, філософ-гуманіст.

17:02 21.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень